Met 10.000 naar Brussel voor Catalaans zelfbestuur!

Op 7 maart 2009 komen duizenden Catalaanse betogers in Brussel vragen aan de Europese Unie om erkend te worden als onafhankelijke natie en lid van de EU! Stap mee die dag in Brussel en betuig uw solidariteit met de Catalanen en hun wens voor meer zelfbestuur!

Wil je meehelpen om van die betoging een succes te maken? Wil je zelf een handje toesteken met de Catalaanse manifestanten hier te ontvangen, teksten te vertalen en te schrijven, promotie te maken, slaapgelegenheid aan te bieden, voor drank en eten te zorgen, … ? Geef een seintje! We proberen met verschillenden een groep te maken solidair met Catalonië! Ons contacteren kan je door een bericht te plaatsen hier onder deze discussie op politics.be of hier via Facebook !

En hou een plaatsje vrij in je agenda : zaterdag 7 maart 2009 ! Afspraak om 11u aan het Noordstation in Brussel, meerbepaald aan het kruispunt van de Koning Albert II Laan/N288 met de Simon Bolivarlaan.


Routeplan :

Plan traject betoging Zaterdag 7 Maart

Plan traject betoging Zaterdag 7 Maart

Meer info over de betoging :
* hun website ruw vertaald vanuit het Catalaans naar het Nederlands via Google Translate
* de originele website in het Catalaans

Catalaans lied dat oproept voor de betoging van 7 Maart 2009 :

Promo videoclip betoging van 7 Maart 2009 :

4 Responses to Met 10.000 naar Brussel voor Catalaans zelfbestuur!

 1. Bart Van Gucht schreef:

  ^Gegroet.

  Ik zou graag mee demonstreren op 7 maart. Er staat echter wel niet vermeld waar en wanneer dat juist zou zijn. Maar uiteraard vind ik dit een zeer lovenswaardig initiatief, op de lange weg naar Catalaanse vrijheid.

  Bart Van Gucht.

 2. webmaster schreef:

  Beste Bart en aan alle anderen,

  De afspraak is op zaterdag 7 Maart 11u aan het Noordstation.

  Iedereen die solidair wil meestappen met de Catalaanse burgers en hun vreedzame en democratische wens tot erkenning van het zelfbeschikkingsrecht wil ondersteunen is welkom!

  Belangrijk : de organisatoren heten iedereen welkom maar de Catalaanse betoging van 7 Maart is niet het moment en niet de plek om propaganda te voeren voor links-radikale of rechts-radikale groepen. In het bijzonder propaganda vanwege organisaties die een haat boodschap uitdragen tegenover andere volkeren, bevolkingsgroepen, ethnische minderheden of migranten is uit den boze. Ook propaganda vanwege organisaties die op de één of andere manier het gebruik van geweld voorstaan of verheerlijken zijn expliciet niet uitgenodigd. De Catalaanse organisatoren hebben een eigen ordedienst voorzien die waar nodig ervoor zal zorgen dat het karakter van de betoging wordt geëerbiedigd.

 3. Nick van Mieghem schreef:

  Beste organisatoren,

  Het is een schitterend initiatief om massaal op straat te komen voor de vrijheid van het Catalaanse volk .Ik ben voorstander van een europa der volkeren met die reden zou ik graag met onze fiere Vlaamse leeuw vlag op jullie betoging mee stappen voor een vrij Vlaanderen.

  Vlaanderen solitair met Catalonie.
  Vlaamse staat eer Vlaanderen vergaat!

  Nick van Mieghem

 4. webmaster schreef:

  Beste Nick,

  Omdat je een e-mail adres gebruikt van een organisatie die ideologisch mijlenver staat van dat van de Catalaanse organisatoren van de betoging van 7 Maart herhaal ik nog eens even dit :

  Iedereen die solidair wil meestappen met de Catalaanse burgers en hun vreedzame en democratische wens tot erkenning van het zelfbeschikkingsrecht wil ondersteunen is welkom!

  Maar ook : de Catalaanse betoging van 7 Maart is niet het moment en niet de plek om propaganda te voeren voor linkse of rechte extremistische groepen. In het bijzonder propaganda vanwege organisaties die een haat boodschap uitdragen tegenover andere volkeren, bevolkingsgroepen, etnische minderheden of migranten is uit den boze. Ook propaganda vanwege organisaties die op de één of andere manier het gebruik van geweld voorstaan of verheerlijken zijn expliciet niet uitgenodigd.

  Ik hoop dat dit duidelijk is.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: